Boeken over knopen

1

boekenlijst
      0  1  2  3 


knoop


Het Knopen Handboek
[Maria Costantino]

Uitleg met duidelijke foto's. Geen splitsen en de uitleg van de kruissjorring is niet wat je zou wensen. Door de lage prijs, wel een heel aardig boek.

knoop

Knopen gids
[Nils Trautner]

Handzaam en overzichtelijk met duidelijke tekeningen. Ook alle gebruikelijke splitsen komen er in voor, maar als je daar nog geen ervaring mee hebt, staan er wat weinig tekeningen in.

knoop

Knopen

Leuk klein en mooi boekje uit de serie MINI-Winkler Prins. Een wat vreemde serie, want andere boeken gaan bijvoorbeeld over honden, massage en whisky. Duidelijke uitleg met foto's. Alle gebruikelijke knopen staan er in, maar geen splitsen. Echt een boekje om cadeau te krijgen of te geven.

knoop

Zakboek Knopen en Splitsen
[Des Pawson]

Een compact, mooi boek met alle belangrijke knopen, splitsen en sjorringen uitgelegd met duidelijke en mooie foto's. Het boek heeft een interessante inleiding.

knoop

Knopen en steken in de praktijk
[Colin Jarman]

De tekeningen zijn duidelijk en de er bij afgebeelde zwart-wit foto's geven direct een beeld van de toepassing. In dit boek ook aandacht voor splitsen, waaronder splitsen in gevlochten touw en een eenvoudige oogsplits in staaldraad. Vooral een boekje voor de watersport.

knoop

Knopen leggen
[Geoffrey Budworth]

Na een interessante inleiding worden de knopen in tekst en kleurentekeningen uitgelegd, aangevuld met steeds een mooie grote foto van de knoop. Het splitsen wordt niet behandeld in dit boek, wel wordt van veel knopen iets van de geschiedenis beschreven.

knoop

Knopen
[Peter Owen]

Dit boek lijkt op 6, maar mist de mooie foto's en extra informatie.

knoop

Knopen en splitsen
[Captain Jutsum]

Ouderwetse zwart-wit tekeningen, die niet altijd even duidelijk zijn. Beetje een rommelig boekje. Het splitsen komt wel aan bod, maar met weinig ervaring is de uitleg wat ingewikkeld.

knoop

Pionieren
[Diverse auteurs]

In dit boek vind je alle belangrijke knopen, een groot aantal splitsen, een oogsplits in staaldraad, sjorringen en veel pionierobjecten die je fantasie prikkelen om ook op andere ideeŽn te komen. Het boek is ruim geÔllustreerd met duidelijke zwart-wit tekeningen. Verder diverse interessante werkstukken zoals een hangmat en de opbouw van een allemanseindje. Dit boek, uit 1987, is nog steeds een succes, wat wordt bevestigd door de kopieŽn van de tekeningen uit dit boek, die je op heel veel websites van scoutinggroepen vind. Het is alleen via de ScoutShop verkrijgbaar.

knoop

Handboek Knopen
[Des Pawson]

Dit boek biedt evenveel als het bij 4 genoemde boek van deze schrijver. Duidelijke en mooie kleurenfoto's met op de foto's nog aanwijzing naar de onderdelen van de knoop. Het boek heeft echter een heel groot nadeel, de vertaling van veel namen is fout.

knoop

Het Complete Knopenboek
[Geoffrey Budworth]

Met mooie kleurenfoto's en korte beschrijvingen bij de foto's zijn de knopen duidelijk uitgelegd. Het boek begint met een uitgebreide algemene inleiding. Splitsen wordt echter niet behandeld. Naast de goede informatie zijn het vooral de vele mooie fotos die het boek interessant maken.

knoop

Dit is Knopen, sierknopen en splitsen
[Floris Hin]

De titel geeft aan wat er in zit. Duidelijke uitleg in kleurenfoto's. Elke knoop en splits is opgebouwd in fasen waarvoor verschillende kleuren zijn gebruikt. Verder diverse leuke werkstukken zoals sleutelhangers, oorbellen of een touwladder. De nieuwste uitgave heeft een andere coverpagina.

© theo
 
/\ top