COMPACT knopenbord

3

de eerste serie knopen
      0  1  2  3  4  5 


de eerste serie knopen
 

Haal het binnenwerk uit het CD-doosje.

En eind van het koord heb je al bewerkt met lijm en hierin maak je knoop 1. Houdt de knoop op de juiste plaats op het binnenwerk en haal het koord dan voorzichtig door de haakjes, waarmee normaal de CD wordt vast geklemd.

Er moeten drie lusjes worden gemaakt. In de rode lijn kun je zien hoe dat loopt.

Bepaal dan waar het koord moet eindigen, doe er 2 mm bij en knip het af. Daarvoor moet je knoop 2 (het achtje) er eerst even in maken en na het afknippen haal je hem er weer uit om het eind van het koord makkelijk met lijm te bewerken.

Smeer het eindje in met lijm. Leg er een papiertje onder om te voorkomen dat er lijm op de zwarte ondergrond valt. Als de lijm is gedroogd, knip je 2 mm van het koord af en maak je knoop 2.
de eerste serie knopen  

De knopen 3, 4 en 5 kun je eerst maken, voordat je hun eindjes tussen de haakjes klemt.

Als je zo ver bent, als hiernaast is afgebeeld, laat dan aan de voor- en achterkant van het middenstuk wat lijm lopen en drogen, opdat de eindjes van het koord hier allemaal goed vast tussen de haakjes blijven zitten.

Let er wel op dat je aan de voorkant de lijm niet te breed uitsmeert of uit laat lopen, want het moet wel binnen de maat van knoop blijven die hier bovenop komt.


© theo
 
/\ top