COMPACT knopenbord

5

laatste knoop en afwerking
      0  1  2  3  4  5 


compact knopenbord
 

Na het vastlijmen van de knopen 1 tot en met 10, maak je knoop 11, een mooie platte sierknoop op basis van een turkseknoop van 3 slagen en 4 bochten. Voor deze knoop heb je ongeveer 70 cm koord nodig.

Hoe je deze moet maken is op het label dat je hebt afgedrukt aangegeven. De tekeningen 1, -2 en -3 zijn wel duidelijk. Na tekening 3 volg je met het eind tweemaal de eerder gemaakte slagen. Zo ontstaat de drie-dubbeling van deze knoop. Je houdt de knoop hierbij plat.

Als je na tekening 3 de knoop tot een ring vormt en dan gaat dubbelen, wordt het een echte turkseknoop, die rechts op het label staat.

Tot slot wordt sierknoop 11 vastgelijmd, en daarmee het rommelige middenstuk afgedekt. Deze sierknoop ligt boven op de haakjes en is in eerste instantie iets te dik voor het doosje. Je moet deze knoop dan ook, als de lijm nog nat is, platdrukken door er een uur een (schoon) zwaar voorwerp op te leggen.
compact knopenbord   Nu mag je je naam op het label invullen en datum waarop je dit COMPACT knopenbord hebt gemaakt. Label uitsnijden (leest de aanwijzingen op de afdruk), in het doosje doen en het binnenwerk weer terug plaatsen.

Als je hem niet ophangt, zet hem dan in je CD-rek en gegarandeerd dat iemand je vraagt:

"Hé, wat is dat voor CD?"

© theo
 
/\ top