touwpasser

3

middelpunt zonder schade

     0  1  2  3  4 


touwpasser middelpunt zonder schade
 Het is makkelijk om het middelpunt van de cirkel te markeren met een punaise of spijker. Maar dan zit er wel een gaatje in de plaat of het papier. Dat is soms niet niet wenselijk. Bijvoorbeeld als je een rond tafelblad wilt maken. De oplossing is een middelpuntmarkering die op de plaat wordt geplakt. Je kunt daar zelf oplossingen voor bedenken, maar hier al een mogelijkheid voor een hulpstukje.

touwpasser  

Een plaatje dun MDF van 3 x 6 cm (dik 4 mm) met daarop een blokje MDF van 1,5 x 2 cm (dik 12 mm). Op het plaatje teken je eerste een kruis en op het kruispunt sla je een spijker in het plaatje. Spijker er weer uithalen. In het midden van het blokje een gaatje boren waar de spijker in past. Plaatje en blokje met contactlijm insmeren.touwpasser
 

Spijker door het blokje steken en met de punt in het gemaakte gaatje in het plaatje prikken. Het gaatje in het blokje komt zo precies boven de kruising die op het plaatje is getekend.

touwpasser  

Teken op het papier of het werkstuk dat je gaat maken het middelpunt met een kruis.

pouwpasser middelpunt  

Plaats het hulpstukje op het kruispunt en zorg dat het kruis op het hulpstukje precies boven het kruis op het papier of werkstuk komt. Met plakband wordt het hulpstukje goed vast gezet.

© theo

 
/\ top      www.knoopenzo.nl