splitsvlechten
ply split braiding

2

materiaal en gereedschap

    0  1  2  3  4  5  6  7  8  9 


drie kleuren gevlochten polypropyleen
 Touw

Voor de sleutelhangers, handvat en hengsel die in de volgende paginas worden uitgelegd is gekleurd gevlochten touw gebruikt. De diameter (met kern) is 4 mm.de kern moet er uit
 

Knip de benodigde lengtes af en haal de kern uit die stukken.de kern is er uit
 


De kern is er uit.het gereedschap
 


Gereedschap

- Schaar
- Sleutelring
- Doorhaler (op de foto twee opties)
- Aansteker

De aansteker is alleen nodig als je de eindjes van het touw wilt smelten.<doorhaler klein
 


Een doorhaler is nodig om de ene draad door de ander te trekken.

De kleine doorhaler maak je uit een kleine paperclip en een stukje touw. De paperclip recht buigen. Aan een einde een oogje buigen, waar het touw door kan. De andere kant buigen zoals je op de foto ziet. De punt met een tang een beetje spits maken. Door het oogje komt een touwlusje. 


De grotere doorhaler maak je uit een grotere paperclip en een stukje touw. De grote is wat makkelijker om door het touw te steken als het touw niet te krap is gevlochten, want dan werkt de kleine doorhaler weer beter. De doorhaler wordt in het touw gestoken en dan aan het lusje weer terug getrokken. Dit wordt duidelijk op de volgende pagina. 


Het kan bij krap gevlochten touw handig zijn om er ook een (ronde) priem bij te gebruiken. Daarbij steek je eerst de priem door het touw en dan in het gemaakt gat de doorhaler. In plaats van een priem kun je ook bijvoorbeeld een houten of bamboe stokje met punt gebruiken dat glad is geschuurd. Maar zonder priem is het ook te doen.

© theo

 
/\ top      www.knoopenzo.nl