Vlechtrand van touw

5

sneler vlechten & staande vlechtrand

0  1  2  3  4  5  6  7 
 SNELLER VLECHTEN

Misschien heb je het al ontdekt; Het is mogelijk om met wat minder doorhalen de vlecht te maken. Dat kan als het koord met een paar onderdoorsteken in een rechte lijn is door te trekken. In de afbeelding zie je dat je de onderdoorgangen van 13 tot en met 18 achter elkaar kan maken. Daarna leg je het koord op de lijn van het patroon en pin je de bochten vast.

 

In deze tabel zie je welke reeksen er mogelijk zijn.

 

STAANDE VLECHTRAND

Bij de bovenstaande uitleg en die op voorgaande pagina´s 1, 2 en 3 is uitgegaan van een liggende stand van de vlechtrand. Dus de rand van 15 cm ligt horizontaal, maar het patroon is natuurlijk het zelfde voor een staande vlechtrand, waarbij de rand van 15 cm vertikaal staat.

De volgorde van met een cirkel en nummer aangegeven onderdoorgangen loopt echter wat anders. Daarom is voor de staande vlechtrand ook een werkblad met genummerde onderdoorsteken gemaakt. Deze vind je ook op pagina 7.

De werkwijze en afwerking, zoals op pagina 3 is uitgelegd, is verder het zelfde als bij de liggende vlechtrand

 

Uiteraard is het hierbij ook mogelijk sneller te vlechten.
In deze tabel zie je welke reeksen hier mogelijk zijn.

 

Advies om ook als je bij een staande rand de eindjes niet als knoop wilt afwerken, maar wil verbergen, het staande werkblad te gebruiken. De bijna niet zichtbare afwerking komt dan onder, wat mooier is dan aan een zijkant.

© theo

 
/\ top      www.knoopenzo.nl