Touw opschieten

4

opschieten snoer en slang

0  1  2  3  4  5  6  7  8  9 
opschieten snoer
 Kunststof snoer, elektriciteitskabel en tuinslangen hebben geen slag in de samenstelling en zijn stug. Vaak zit het op een haspel en kun je het makkelijk oprollen. Maar als je geen haspel hebt doe je het als volgt.

Neem het eind van de kabel in je linkerhand met het begin naar je toe. Zorg dat dit begin voldoende lang is en het eind onder de tros uit komt!

Pak de kabel met je rechterhand op, geef de kabel linksom een slag en ga gelijktijdig met je hand omhoog waarbij de kabel dus achter de bocht komt te liggen.


opschieten snoer
 

De volgende slag doe je precies hetzelfde, waar bij je die slag op de vorige legt.

Je ziet dat je na die tweede slag een mastworp in je hand hebt. Ga zo door met het leggen van mastworpslagen tot het eind.

Omdat het materiaal stug is bind je het met een touwtje samen. Snoer kun je ook met bijvoorbeeld kabelbinders samenbinden.

In de praktijk zul je merken dat ook de combinatie van deze methode met die van pagina 2 is te gebruiken om een touw of snoer opschieten. Bedenk echter wel dat er dan rare slagen in blijven zitten.


opschieten snoer
 

Het begin en eind moet je duidelijk buiten de tros laten hangen om te voorkomen dat je bij het afrollen zo'n eind midden door de tros gaat pakken. Pak je een eind midden door de tros, dan is een lang snoer met knopen het resultaat.

© theo

 
/\ top